Accesori pentru pui

CARTI ONLINE:

Descarca Royal Canin Puppy Guide:http://www.royalcanin.com/puppies-and-dogs/puppies/puppy-guide

Descarca cartea: Befor you get your puppy si After you get your puppyhttp://www.dogstardaily.com/files/downloads/BEFORE_You_Get_Your_Puppy.pdf

  1. Culcus. 

Cea mai mica marime sau cu un numar mai mare va fi bun,  greutatea unui adult este 4-5 kg si va incape. Recomandam sa fie din plastic- nu din cos sau burete- pe care din joaca sau plictiseala nu va desface. Aprox. (A1 X B1 X H) 61.5 X 45 X 21.5 CM 
Bineinteles puneti o paturica moale in culcus si din cand in cand schimbati.

 -
 -

 2. Castron inox

Trebuie doua bucati. Unu pentru mancare si unu pentru apa proaspata. Recomandat sa fie model similar ca sa nu fie rasturnat si sa fie din inox care se curata usor si repede. Marime mijlociu aprox. 0,7 l

 -

 3. Perie (tesala / slicker) si perie pentru descalcire

Important sa fie pieptanat la 3 zile ca sa aiba un aspect placut. In prima etapa trebuie facut foarte gingas ca sa se obisnuieasca si sa ii placa.
Prima data cu perie de descalcire si apoi cu tesala trebuie periat. Este o diferenta mare intre o tesala de firma fata de cele ieftine din petshopuri. Exemplu pentru o tesala de calitate: Franks Universal Slicker.

 -
 -

4. Sampon

Recomandam sampon profesional pentru blana alba de calitate. Samponul trebuie aplicat diluat (raport 1:10) pe par umed dupa care trebuie clatit cu apa din abundenta. Dupa spalarea cu sampon, aplicati si balsam de par pentru caini, in asa fel va fi mult mai usor de periat. Exista foarte multe produse eventual consultati cu medicul vaterinar sau cu angajatii din pet-shop. Marci recomandate: PSH, Biogroom, Furminator, Oster, Pet Head, Fresh & Clean ect.
Exista si folosim frecvent spray descalcire blana marca Furminator si sampon uscat sub forma de pulbere ( ex.Trixie sau Men for San).
Samponul uscat sub forma de pulbere se presara in blana si apoi se periaza, lasand blana stralucitoare, curata si parfumata.

 -
 -
 -

5. Mancare

 

Catelusii sunt obisnuiti cu Royal Canin Mini Starter, treptat poate fi schimbat la alta hrana uscata super premium Junior si apoi Adult. 
ex. Royal Canin Mini Starter si apoi Royal Canin Mini Junior, sau Pro Plan original puppy pui & orez, Hill’s Science Plan puppy, Acana Junior Mini ect.
Pentru depozitarea mancarei uscata (bobite) recomandam un recipent care inchide ermetic (container hrana caini). Nu va trece nici mirosul, astfel va fie mai usor si manipulare hranei, dar va fie si o depozitare corespunzatoare, si nu impieteze asupra calitatii hranei (umiditate, prospetime etc.).

 -

6. Recompense

Os presat de culoare naturala. Foarte bun impotriva plictiselii si mentine curat dintii. 

 -

7. Jucarii

Bichonii sunt foarte jucausi mereu gata pentru a juca. Cand in cand trebuie o jucarie noua si jucat cat mai mult cu ei.

 -

 8. Covorase absorbante – Pet Pad

Absorb urina si neutralizeaza mirosurile neplacute. Dupa trezire si dupa ce mananca puneti pe covoras si asteptati sa termina cu nevoiile. Un puiut face destul de frecvent, initial trebuie multa rabdare si perseverenta.

Un sfat practic: totdeauna dupa trezire si dupa ce mananc fac nevoile.

 -

9. Deparazitare

Extern: cu picaturi spot-on. Recomandam Stronghold imediat daca se scarpina excesiv sau 2-3 ori anual. 
Intern: cu pastila cereti ajutorul medicului veterinar, aprox. 4 ori anual la varsta adulta. ex.cu Drontal Puppy

 -

10. Foarfeca unghii

 -
 -
 -

Avand in vedere ca ghearele cainelui au o crestere constanta aceasta procedura se recomanda a fi aplicata o data la 4-6 saptamani si mai ales :

  • cand cainele paseste pe o suprafata tare si se aude zgomot facut de unghie in contact cu aceasta ;
  • cand cainele paseste pe mocheta, covor si unghiile se agata.

11. Solutie curatare urechii

 -

Sunt multe produse dar ce recomandam si folosim este de la Furminator – Ear Cleaner.