"/> Bichon Bolognez Bolognais Bolognese Frise - Canisa - Sissi's White Star - Kennel
Adresa:

Merești, jud. Harghita
tel.: 0745171452
e-mail: sissi.kennel@gmail.com

 
widgeo.net

free counters
 
 
 

Descriere

Din carnetul "330 RASE DE CÎINI Imagini, origini, descriere morfologică, utilizări" din 1986 - BICHON BOLOGNEZ Bichon Bolognais

BICHON BOLOGNEZ

Bichon Bolognais

ITALIA

 

                Acest câine este catalogat ca o varietatea Bichonului cu păr creț. Ca și acesta, a fost adus în Italia în secolul al XV-lea de navigatorii spanioli și s-a dezvoltat mai ales în regiunea Bologna, de unde a luat și numele. Datorită grației și frumuseții lui a fost foarte multe apreciat, mai ales la curțile regale din Italia, Spania și Rusia. Familia Medicis a trimis opt exemplare din această rasă în Belgia, pentru a fi oferitenotabililor bruxelezi, fapt ce confirmă marea valoare și apreciereatribuită acestor caini. Multe tablouri ale Renașteri, în Franța, Italia și Spania reprezintă caini foarte asemănători cu Bichonul Bolognez.

                Caine grașios, cu corpul compact acoperit de păr lung, ciufulit, în smochuri; are capul potrivit de lung; craniul lat și ușor boltit pare, datorită urechilor foarte distanțate între ele, mai mare decăt este; stopul este bine marcat , botul scurt și puternic, nasul negru. Ochii rotunzi și mar, de culoare închisăau privirea vie și inteligentă. Urechile lungi, atașate sus atarna de-a lungul capului; la bază, urechea este puțin rigidă astfel că parteaei superioarăramane usor depărtată de craniu dând capului o aparență de lățime;  sunt acoperite cu păr lung, în smochuri. Trupul este proporționat, pieptul adân și bine dezvoltat, spatele drept, coastele bine rotunjite. Picioarele sunt scurte, drepte, cu oasatură bună, labele rotunde. Coada atașată sus, cu păr bogat în smochuri, este purtată în rulou pe spate. Părul este lung, ușor depărtat de corp, în smochuri bogate, moale și linos, mai scurt pe bot.

                Este un câine inteligent, grațios, gingaș, blând, liniștit și devotat.

                Un foarte bun câine însoțitor și de apartament.

 

Înălțimea:

M.  27-30 cm

F.  25-28 cm

 

Greutatea:

M.  2,5-4 kg

 F. 2,5-4 kg

 

Culoarea părului:

Alb curat

BICHON CU PĂR CREȚ

Bichon á poil frisé

FRANȚA-BELGIA

 

                Rasă franco-belgiană, cu origine destul de veche, provenid din incrucișarea dintre Maltez și Pudel-pitic. Adus din insulele Baleare de către navigatorii spanioli, a ajuns în Franța în secolul al XV-lea, sub denumirea de "Teneriffe".  A devenit, datorită gingășiei și farmecului  lui, un favorit al doamnelor franceze și italiene din epocă. Răsfățatul saloanelor, frizat și impodobit cu panglici, a fost înconjurat de atâta atenție încăt a primit numele de "Bichonner" (ferchezuit).  A fost apreciat la curțile regale din timpul lui Ludovic al XIV-lea și Ludovic al XV-lea. Pictorii Boucher și Fragonard l-au imortalizat în picturile lor. Astăzi, însă nu este prea răspăndit.

                Este un câine mic, vesel și jucăus, cu înfățișare vioaie. Corpul este acoperit de păr lun și răsucit în bucle alungite. Capul este proporționat față de corp, craniul mai lung decât botul și ușor bolțit, nasul rotund și negru, comisurile fine, pigmentate cu negru. Ochii nu prea mari și nici proeminenți, rotunzi, de culoare închisă, sunt expresivi și vioi. Urechile destul de lungi. Trupul este robust, gâtul destul de lung, purtat fine, bine acoperite cu păr  lung,buclat, atârnă pe lângă ridicat în sus și mândru, pieptul bine dezvoltat și adânc; șalele sunt late puternice, usor curbate, umerii oblici, spatele drept. Picioarele sunt drepte, cu osatură fină, nervoase; pulpele late și bine acoperite cu mușchi. Coada este purtată în sus, curbată grațios, însă nu rulată pe spate;  părul care o acoperă  este lung și cade deasupra spatelui; nu se amputează.

Părul este fin, mătăsos, răsucit în bucle alungite, largi, cu o lungine de 5-7 cm; se aseamănă cu blana caprei de Mongolia.

                Este un câine vioi și vesel, devotat, afectuos, bănuitor fată de străini.

                Excelent câine însoțitor.

 

Înălțimea:

M.  28-30 cm

F.  28-28 cm

 

Greutatea:

M.  maxim 5 kg

 F. maxim 5 kg

 

Culoarea părului:

Alb curat; uneori prezintă pete cafenii la urechi

Cuvinte cheie:  Bichon maltez, bichon de vanzare, bichon havanez, catei bichon, bichon frise, bichon bolognese pret, bolognese bichon, sissi kennel, canisa Bichon, puii de vanzare, welpen, cuccioli, despre cainii, sfaturi, caini de vanzare, caini bichon frise, bichon, caini de rasa, rasa bichon frise, canisa, canisa bichon frise, canisa Sissi, bichon a poil frisee, maltez, maltese, bichon maltes
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one