"/> Ingrijirau uni Bichon Maltese - Bolognese - Frise - Canisa - Sissi's White Star - Kennel
Adresa:

Merești, jud. Harghita
tel.: 0745171452
e-mail: sissi.kennel@gmail.com

 
widgeo.net

free counters
 
 
 

Ingrijire Bichon

Urechile bichonilor se curata lunar

Un alt lucru care nu-mi place sa mi se faca este sa ma curete cineva in urechi. De regula, de asta se ocupa cineva de la cabinetul veterinar care imi smulge lunar firele de par din canalele auriculare. Sper ca ma intelegeti, cui i-ar placea asa ceva? In afara de asta, dupa fiecare baita imi sterg urechile cu tampoane demachiante pentru a indeparta mizeria. Tot pentru mentinerea urechilor curate si sanatoase, puteti sa le stergeti cu o solutie speciala, recomandata de medicul veterinar.

De voie, de nevoie, mai mult de nevoie, trebuie sa suport procedurile cu pricina, pentru ca altfel as face infectii si inflamatii. Acestea sunt cauzate de bacterii si acarieni (paraziti care se transmit de la un caine la altul si care pot fi observati de catre medicul veterinar cu ajutorul otoscopului sau al microscopului), care se dezvolta in zonele cu par, umede si murdare. Acarienii se pot transmite cainilor de toate varstele, dar mai predispusi sunt cateii tineri din cauza ca nu au sistemul imunitar dezvoltat.

In mod normal, urechile bichonilor au culoarea roz pal, nu miros si, in afara unei cantitati mici de ceara, sunt curate. Culoarea rosie a urechilor, scuturarea frecventa a capului si scarpinarea urechii, mirosul neplacut si scurgerile auriculare sunt semne ale infectiilor sau ale inflamatiilor, caz in care ar fi bine sa consultati medicul veterinar. Otitele pot fi totodata semne ale alergiilor, ale tulburarilor hormonale sau ale unor boli ereditare. Otita am facut si eu acum vreo jumatate de an, cand am mancat "ilegal" niste friptura de pui. Tratamentul a fost neplacut, pentru ca a trebuit sa-mi pun in ureche o solutie unsuroasa (Dexogen) care mi-a murdarit blanita din zona, de ziceai ca nu ma mai spalasem (pe cap) de cativa ani.
Articol preluat de la:
Cuvinte cheie: bolognese, bichon, ingrijire, maltese, maltez, frise, Bichon maltez, bichon de vanzare, bichon havanez, catei bichon, bichon frise, bichon bolognese pret, bolognese bichon, sissi kennel, canisa Bichon, puii de vanzare, welpen, cuccioli, despre cainii, sfaturi, caini de vanzare, caini bichon frise, bichon, caini de rasa, rasa bichon frise, canisa, canisa bichon frise, canisa Sissi, bichon a poil frisee, maltez, maltese, bichon maltes
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one