"/> Sfaturi - Canisa - Sissi's White Star - Kennel
Adresa:

Merești, jud. Harghita
tel.: 0745171452
e-mail: sissi.kennel@gmail.com

 
widgeo.net

free counters
 
 
 

Sfaturi

Stimat proprietar de câine Bichon Bolognese!

FELICITARI pentru micutul tau prieten!
Ca proaspat proprietar al unui animal de companie, vei intra intr-o noua etapa a viatii, una plina de veselie, caldura si bucurii dar care aduce si noi responsabilitati. Catelul se bazeaza pe tine ca sa iei deciziile cele mai bune pentru sanatatea, hrana, educatia si compania lui. De aceea, este esential sa invatati sa-i ingrijiti asa cum se cuvine. Te sfatuim, asadar, sa citasti cel putin o carte de specialitate pentru a te familiariza cu notiunile de baza in ceea ce priveste ingijirea animalelor de companie. Pana atunci iti prezentam, foarte sumar, cateva aspecte care sunt de ajutor de inceput:

Atunci cand micutul tau prieten ajunge acasa, vei dori sa-i stabilesti un program zilnic de masa. Pe durata primei saptamani, continua sa-l hranesti cu acelasi tip de mancare primit si inainte, pentru a evita o posibila tulburare a tubului digestiv. Dupa prima saptamana, poti introduce treptat si alte feluri de mancare. Intreaba medicul veterinar ce tip de mancare recomanda.
Nu uitati de apă proaspătă.

Este recomandat hrană uscată de tip Royal Canin Junior STARTER sau Friskies Junior înmuiat în apă, (cca 20-30 boabe/masa, de 3-4 ori pe zi). Puteţi asocia conzerve de calitate super premium de tip junior (cu pui, miel sau de viţă) câte o lingură de 2 ori pe zi sau câte puţin din carne de pui (piept, pulpă) fiarta. Carnea poate fi asociată cu orez, legume fierte, brânză sau smântână, îi place şi ficatul de pui fiert.De la vârsta de 8-10 săptămâni hrana uscată nu mai trebuie umezită.

Nu are voie: carne crudă, lapte dulce, ciocolată şi mâncăruri condimentate. Deosebit de multe grijă cu oasele, niciodată oase lungi de găină sau curcan, şi nici oase de peşte.

Mersul la toaleta: poate fi o provocare si ar trebui sa va pregatiti pentru numeroase "scapari", inevitabile la inceput. Dar este de preferat să-i indicaţi un loc unde căţelul Dvs. poate efectua nevoile, de exemplu pe scutece. În mod obişnuit face pipi după trezire, respectiv după ce mănâncă şi ţinând cont de acest lucru trebuie să-l duceţi la locul desemnat timp de 1-2 săptămâni pentru a se obişnui. Dacă şi-a făcut nevoile la locul potrivit, să fie lăudat si recompensat. Puii invata din incercari si greseli, la fel ca oamenii. Incurajarea purtarilor bune cu laude si recompense reprezinta cea mai buna modalitate de a-i educa pe micuti inca de la varsta de 6 saptamani.

Căţelul trebuie sa ajunga la noul proprietar cu primul vaccin administrat (la varsta de 5-6 saptamani), bineinteles si cu o deparazitare efectuata. Următorul vaccin fiind administrat dupa 21 zile. Al treilea vaccin va fi administrat conform protocolului de vaccinare la varsta de 3 luni. Al patrulea fiind antirabicul care trebuie repetat anual. Deparazitarea se face cu minim 7 zile înainte de vaccinare. Până la terminarea schemei de vaccinare e de preferat sa nu plimbe în mediu cu câini nevaccinaţi.

Căţelul trebuie periat o dată pe săptămână.

Băile să fie mai puţin frecvente, o dată la 6-8 săptămâni. Acest lucru poate fi realizat de cosmetician de câini sau poate fi efectuat de proprietar. În caz în care faceţi baie acasă, şamponul (Padovan - Charmy 5, recomandat pentru căini cu blană albă) trebuie diluat cu apă, apoi aplicat pe blană, cu grijă la nivelul gurii, ochilor şi urechilor. Clătiţi bine cu apă călduţă, ştergeţi cu un prosop, apoi acoperiţi cu o păturică şi lăsaşi să se usuce blana. Uscătorul de păr nu este recomandat, deoarece poate provoca arsuri. După ce s-a uscat blana poate fi pieptănat. Primăvara / vara blana poate fi scurtată. Unghia poate fi tăiată.

După fiecare plimbare picioarele pot fi spălate cu apă şi şampon. Fundul trebuie să fie spălat zilnic cu apă, pentru că scaunul lipit poate să formeze un dop.

Vitamino-terapia...trebuie discutat cu medicul veterinar, având în vedere că până la vârsta de 1 an, vitaminele pot accelera creşterea. La schimbarea dinţilor necesarul de calciu este crescut, puteţi să-i suplimentaţi alimentaţia cu o jumatate de tabletă de calciu pe zi, 10 zile/lună.

În situaţia în care căţelul este deprimat, nu prezintă interes faţă de mediul înconjurător, nu mănâncă, şi nasul este uscat, adresaţi-vă imediat medicului veterinar.

Îi plac jucăriile mici şi recompensa.

Mare grijă la vârsta de 8 luni când femela poate intra în călduri, iar la vârsta fragedă nu este recomandată împerecherea. În această perioadă puteţi achiziţiona spray special pentru a ţine la distanţă masculi.

Sperăm că micuţul ales de Dvs. o să vă umple viaţa cu bucurie.
Ii dorim puiului Dvs sa creasca multi ani, sanatos.


Cuvinte cheie: Bichon maltez, bichon de vanzare, bichon havanez, catei bichon, bichon frise, bichon bolognese pret, bolognese bichon, sissi kennel, canisa Bichon, puii de vanzare, welpen, cuccioli, despre cainii, sfaturi, caini de vanzare, caini bichon frise, bichon, caini de rasa, rasa bichon frise, canisa, canisa bichon frise, canisa Sissi, bichon a poil frisee, maltez, maltese, bichon maltes
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one